Skip to main content

Het Zandkastelenprogramma® helpt kinderen tussen de 4 en 17 jaar op weg om door de scheidingsperiode heen te komen. Het is een preventief en laagdrempelig programma met creatieve werkvormen. Het doel  van het programma is problemen die hieruit kunnen voortkomen te voorkomen of verminderen, en de verwerking van de scheiding op gang te brengen. Het Zandkastelenprogramma® biedt kinderen (en hun ouders) aan het begin van de scheidingsperiode een steuntje in de rug.
De ouders volgen voorafgaand aan het programma voor de kinderen een ouderbijeenkomst waarin zij uitleg krijgen over wat een scheiding voor kinderen betekent. Zij krijgen handvatten aangeboden om hun kinderen te begeleiden in de hectische scheidingsperiode. Het Zandkastelenprogramma® kan ook individueel en door kinderen binnen een gezin gevolgd worden. In een speciaal op hun leeftijdsgroep afgestemd programma van één ochtend of middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt en hoe ze daar mee om kunnen gaan.