Skip to main content

De (vecht) kleding van je kind

By 30 januari 2018oktober 26th, 2022Zuidwest Mediation

De (vecht)kleding van je kind

Wat beweegt gescheiden ouders om steeds weer te “discussiëren” over
de kleding van hun kind? Ik kom het herhaaldelijk tegen en het verbaast me iedere keer weer.
Kleding behoort tot de identiteit en de levensbehoefte van je kind. Je hebt het voor hem/haar gekocht en eens gegeven blijft gegeven. Kortom het is eigendom van jouw kind. Jij past toch niet in dat jurkje, die hippe schoenen of die gave broek en voor je het weet heeft jouw kind een maatje groter nodig.

Waarom eigenen sommige ouder(s) zichzelf de mooie kleding toe op het moment dat hun kind vertrekt naar de andere ouder? Je stuurt jouw kind naar je ex-partner in kleding die te klein is, versleten is of eruit ziet alsof het uit een vorige eeuw komt. Maar niet bij jou! Bij jou zijn ze om door een ringetje te halen.

Shame on you! Kinderen hebben het recht om ook bij de andere ouder hun eigen mooie kleding te kunnen dragen. Het is tenslotte gekocht met het geld van beide ouders. Mocht je nog twijfelen aan bovenstaande adviseer ik je het zelf eens te testen dmv onderstaand voorbeeld.

Om niet in de verleiding te komen geef je je eigen, mooiste kleding, mee aan een vriend of vriendin op het moment dat je kind vertrekt naar de andere ouder. Trek die kleding aan die vergelijkbaar is met de kleding waarin jij je eigen kind naar de andere ouder hebt gestuurd. Ga zelf in deze soortgelijke kleding (te klein, versleten of uit de vorige eeuw) naar je werk, boodschappen doen of een avond uit. Zorg dat je in die kleding overal gezien wordt en let vooral op hoe je jezelf voelt. ZO voelt jouw kind zich namelijk ook!!!

Waarschijnlijk ben jij nu degene die tegen mij zegt …….. ben je gek geworden?